Cursussen:
Er zijn vele vormen om je uit te drukken in dans. Binnen het stijldansen (ballroom dansen) onderscheiden we Ballroom en Latijns Amerikaans dansen.  
Tijdens de beginners cursus worden er zes dansen aangeleerd. In de Ballroom zijn dat de Quickstep, Engelse Wals en de Tango. De Latijns Amerikaanse dansen worden vertegenwoordigt door de Cha Cha Cha, Rumba en de Jive. Ook wordt aan extra ritme ontwikkeling gedacht, door in de eerste cursus les gegeven in de Blues. Sinds kort is ook de super leuke en swingende Disco Fox toegevoegd aan onze les programmaís. Deze dans is internationaal en vooral in de landen om ons heen heel erg populair en veel gevraagd!
foto nico schouten dansles dansen dansschool bleiswijk alphen rotterdam boskoop den haag
Fotograaf: Nico Schouten
In de beginners cursus word eerst gewerkt aan een goede en grondige basis. Daarna wordt er verder gegaan met de variaties en choreografieŽn van elke dans. Tijdens de gevorderde cursussen komt er steeds per cursus een nieuwe dans bij zoals: de Samba, Slowfoxtrot, Paso Doble, Weense Wals en Mambo. isdt member jeroen haak
 
De verdeling van de niveaus:      
1e Beginners stijldansen Ballroom & Latin Basis Test  
2e Beginners Plus stijldansen Ballroom & Latin Brons
3e cursus stijldansen Ballroom & Latin Brons Ster
4e cursus stijldansen Ballroom & Latin Zilver
5e cursus stijldansen Ballroom & Latin Zilver Ster
6e cursus stijldansen Ballroom & Latin Goud
7e cursus stijldansen Ballroom & Latin Goud Ster
8e cursus stijldansen Ballroom & Latin Platina
9e cursus stijldansen Ballroom & Latin Platina Ster
Sub-Topers curus stijldansen Ballroom & Latin  
Topklasse cursus stijldansen Ballroom & Latin Niveau: 1-2-3-4-5-6
Topers Ballroom & Latin
Masters Ballroom & Latin

Een cursus bestaat over het algemeen uit 16 lessen, in sommige gevallen zijn er meer lessen

groeps foto
Groeps foto 2018  
Ook een cursus Old Time dansen (oude dansen) behoort tot de mogelijkheden. Deze Old Time dansen bestaan onder andere uit de Veleta, St. Bernardís Wals, Kruis Polka (Cross Polka), Spaanse Wals en de Washington Post.
We gaan ook van start met America Smooth danslessen. Deze Amarican Smooth dansen zijn anders dan de bij ons bekende stijldansen (International Style). Deze dansen zijn uitgebreider en hebben een groter show gehalte. Er zijn andere soort postitie, zowel los, met beiden handen, of een hand vast waardoor er hele andere soort figuren in deze dansen voorkomen.
Ook zijn er hierdoor verschillende soorten draaien, posities en op hoger niveau ook lifts mogelijk. Om een idee te krijgen bij deze dansen denk dan een beetje richting het soort dansen van Fred Astaire and Ginger Rogers in de films Swingtime and Carefree. De Amarican Smooth dansen bestaan uit de Amarican Smooth Engelse Wals, Tango, Slowfoxtrot, Quickstep en Weense Wals. Deze dansen verplaatsen zich ook minder strikt in de normale dansriching als de internationale style standaard dansen.

Dansen is natuurlijk veel meer dan het maken van pasjes alleen. Zo wordt er in alle cursussen, passend bij het behaalde niveau, ook veel aandacht besteed aan de danshouding, techniek, dansrichtingen, leiding geven, karakter en het ritme van de dans. Dit alles wordt tijdens de cursussen stap voor stap en met veel structuur en geduld, op een ontspannen en gezellige manier opgebouwd. Natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van een mengeling van dansmuziek, van zowel de niet te vergeten klanken uit het verleden, als de moderne muziek uit de Top 100.
 
 
afdansen dansles dansen afdansen
dansen dansen dansen  
De danslessen worden gehouden bij het CKC & Partners te Zoetermeer, waar er de beschikking is over een zaal voorzien van een mooie parket vloer.
 
 

Dansles
 Schrijf nu in!
logo dansschool jeroen haak

         
         
         
www.jeroenhaak.com www.dansles.org www.dansschoolzoetermeer.nl www.dansleszoetermeer.nl dansschool-jeroenhaak